Till Zakaria

Zakaria är en person som ofta lämnar intressanta spår efter sig på min blogg. Hoppas han inte har någonting emot att jag skriver så här öppet till honom. Men jag tänkte att fler kan tycka det är intressant att läsa vad som sägs, så jag gör så här istället för att maila denna gången. Zakaria du lämnar som sagt ofta starka argment på min blogg. Det senaste du tagit upp är att klimatkrisen är en bluff, om jag förstått saken rätt? Vad jag kan känna är att du vadderar dig själv med citat och länkar proppade med information, nästan som ett slags försvar. Som att jag ska ge upp bara av att klicka fram länken och se hur mycket text det finns som bevisar att allt är en bluff. Jag hade kunnat göra det samma då det finns miljontals sidor, dokumentärer och övriga länkar som bevisar motsatsen. Egetligen kan jag väl inte ens använda ordet motsatsen här då jag inte fått klart för mig riktigt vad det är du står för i debatten. Antingen tror du inte över huvud taget på att klimatet håller på att förändras, vilket jag hade tyckt vore konstigt eftersom den absoluta majoriteten av världens alla forskare är överrens om att klimatet står inför en förändring. Och att den globala temeraturen ökat 0,6 grader under 1900 - talet. Det andra alternativet är att du tror på att kliamtet förändras, men att du inte tror att det sker på grund av människans aktiviteter och förbrännign av fossila bränslen?


Jag tackar för boken du länkade till. Jag kollade snabbt igenom den och insåg att det nog krävdes med än så för att förstå något av det som presenterades i innehållet.
Du skrev även detta :
Vakna, Global warming är en bluff, läs mer här:
http://green-agenda.com/
och även här behövs massor av tid för att läsa igenom och förstå allt det där. Jag undrar, har du läst allt det där själv? Kan du stå för allt som sägs där? Om du läst och förstår allt, varför förklarar du inte situationen med egna ord så att jag förstår isället för att dränka mig i massa inväcklade texter på engelska? Jag är endå tacksam för att du ger mig källorna, men jag hade gärna hört dig förklara vad Du tror. Innan dess kan jag inte snacka vidare. Jag är väl medveten om att det finns mängder av sidor på internet som förklarar utförligt hur den så kallade klimatkrisen är bluff och båg. Jag har länge velat sätta mig in i de där sidorna. Men det absolut vanligaste är ju att man pratar om klimatkrisen som fakta och inte längre som ett påstående. Jag har fått känslan av att det är stora affärsmän som utformar de där motargumenten för att försvara sina stora företag och därmed säkra sin framtid. De som säger tvärt emot dem är bland annat de som har ett starkt band till naturen och som har viljan att kämpa för den. Det är vanligen de som inte äger stora företag och som inte badar i pengar.
Om forskare hade tillräckligt tydliga bevis på att säga att klimatkrisen är en bluff, skulle de antaglien fått massa med publicitet. Kan tänka att alla forskare kämpar för detta, då det skulle gynna dem själva att hitta bevis för att klimatet förändras utan vår hjälp. Men så länge allt pekar på att det är vi (vilket jag tycker är tur, då vi ju faktiskt har en möjlighet att stoppa uppvärmningen av planeten) så tror jag på det. Tills någon övertalar mig det vill säga... Varsågod!



Kommentarer
Postat av: Zakaria

Hej,



Regler för argument som jag följer:



1- målet ska inte vara att övertyga den du argumenterar med eller försöka bevisa att du har rätt, målet ska vara att alltid rätta sig efter sanningen även om den visas vara emot din egen åsikt



2- alla kort (källor) ska presenteras och läggas fram på bordet, helt öppet, så att man ser hela bilden, innan man tror på något och tar det som fakta



3- studera informationen innan du presenterar dem till folket så att du inte vilseleder dem



Om en av dessa regler uteslutas då har jag varit partisk och följt min egen åsikt.



Jag är förvånad att du tror att jag försvarar mig själv med länkar och citat. Jag presenterade mig själv som en vän till dig via ett personligt mejl och inte som en bloggare, men det verkar som att internet räcker inte för att man ska ta en som vän och lita på vad han säger/gör. Å andra sidan så har jag ett problem, det är att jag förväntar mig att folk vet vad jag snackar om när jag väl har lärt känna dem, så jag brukar inte ge dem mycket detaljer, ska försöka förbättra mig inom detta. Men samtidigt har jag blivit lite trött på att skriva långa mejl som tar mig timmar att skriva och sen bli ignorerad utan att veta varför.



Det finns global warming, men det beror inte alls på våran utsläpp av CO2, vulkaner släpper mer CO2 än alla fabriker, människor och djur släpper CO2 hela tiden, löven släpper CO2 etc, för att CO2 är helt enkelt en del av naturen. Men den allra största utsläppen av CO2 kommer från haven, 75% av jorden besår av hav. Trots all utsläpp av CO2 från naturen och en liten del från fabrikerna, så är CO2 endast 0,054% av alla ämnen i atmosfären.



Men varför ökar/minskar andelen CO2 i atmosfären? Det beror på relationen mellan solen och molnen. När det kommer en lång period då solen inte är så aktiv (solen är som en lampa men det är ingen konstant lampa, aktiviteten på den varierar) då är det enklare för moln att bildas. När moln bildas så täcker de det mesta av solljuset från att nå jorden, haven kyls ner och börjar absorbera till sig CO2 från atmosfären, på så sätt minskar andelen CO2 i luften, då har vi global cooling (ex 1300 talet i Europa). Men när det kommer en lång period med mycket aktivitet på solen, så kommer solljuset med enorma vågor och för bort dem partiklar som bildar moln. Haven värms upp och släpper ifrån sig CO2, då har vi global warming.



Det är vetenskapligt bevisat att FÖRST ökar temperaturen pga solen SEN ökar andelen CO2 i luften (med andra ord CO2 höjer inte temperaturen, den följer temperaturen). Haven är massiva och det tar lång tid för vattnet i de att värmas upp (släppa CO2) eller kylas ner(absorbera CO2). Därför tar det ca 800 år för CO2 att FÖLJA temperaturändringen – är det mycket sol så ökar CO2 efteråt, är det lite sol och mycket moln så minskar CO2 efteråt.



Glöm inte att solen är en million gånger större än vår planet, den lilla utsläppen som människor står för kommer säkerligen inte leda till en kris som låter jorden gå under!



[11:123] Himmlarnas och jordens framtid tillhör GUD, och alla ting kontrolleras av Honom. Ni ska dyrka Honom och lita på Honom. Er Herre är aldrig omedveten om någonting ni gör.



Sen är det Gud som håller i och kontrollerar allt, ingen atom, molekyl eller vad som helst, har makt att skada oss oberoende av Gud.



[10:61] Ni hamnar inte i någon situation, reciterar inte någonting ur Koranen, eller gör någonting alls, utan att vi bevittnar det. Inte ens vikten av en atom är utanför er Herres kontroll, vare sig i himmlarna eller på jorden. Ej heller finns det något mindre än en atom, eller större, som ej är nerskrivet i ett fulländat dokument.



Gud har ABSOLUT auktoritet över allting, endast Han kan skada eller hjälpa oss.



Jag studerade det jag presenterade innan jag la fram det till dig, jag kollade på hela klippen och studerade hemsidan och läste om författaren (men läste inte alla detaljer på hemsidan, då jag upptäckte att den innehåller information som kan skrämma dig, så jag gav upp om den och beslutade mig för att endast skicka klippen). Efter det såg jag att du verkar ignorera mig och inte ta det jag skriver på allvar så jag tänkte inte hålla någon information dold mera. Därför skickade jag citatet och länkarna så du läser hur alvarligt det är. Jag läste om the Club of Rome och deras bok, bläddrade lite i den men läste inte den (mitt mål va att du ska kolla på källan till citatet, inte läsa den, utan läsa på hemsidan, kanske det blev otydligt), jag kan inte säga att jag står för allt som presenteras i boken eller på hemsidan, men jag kan säga att jag står för helheten. Mitt mål med att skicka de var att låta dig se en alternativ bild. Jag har studerat om hur världen styrs länge nu, och blev shockad över att upptäcka att samma människor ligger bakom global warming!



Varför är det inte så känt då? Jo för att massmedia STYRS av de som väljer hur vi ska tänka, de som ligger bakom global warming och det jag nämnde i någon mejl. Finns det forskare som har bevis att CO2 inte är så farlig som det överdrivs om, ja men det får inte skrivas om de i tidningar och TV för att nyheter filtreras innan de presenteras. Hur många vetenskaspsmän är emot global warming? Säkert många, men de som har skrivit under är 31.000+, och grundaren till The Weather Channel vill lagstämma Al Gore pga att han överdriver utsläppet av CO2 och vägrar debatera vetenskapsmän som är specialister inom vädret-utan svara med att debatten är över! Finns det forskare som är för global warming? Ja, men de flesta människorna är efter pengar, så det förvånar mig inte att de döljer sanningen (som präster och imamer döljer sanningen om Guds skrift för att få rank i samhället och pengar). Finns det företag som är emot global warming? Alla företag tänker på pengar och därför betalar de säkert mycket för att det ska bli motbevisat, men jag bryr mig varken om Al Gore & co eller företagen, det jag bryr mig om är FAKTAN.



1- Gud kontrollerar allt, ingen/inget kan skada oss, endast vår Skapare,universumens Herre



2- Det finns forskare som kan läsa hur vädret va millioner år tillbaks, statistiken visar att det alltid funnits global warming (som vår ännu varmnare än nu!) och global cooling. Det är en naturlig process att vädret ska variera, precis som dagarna varierar, de blir längre/kortare, eller som månen den blir närmare/längre bort från jorden. Jag menar galaxer (en enorm grupp av 100 miljarder stjärnor som solen) KOLLIDERAR i varandra utan att problem uppstår, ska CO2, som är så litet göra slut på oss?! Alltså vi har verkligen blivit hjärntvättade.



[39:67] De kan aldrig föreställa sig GUDs storhet. Hela jorden är inuti Hans hand på Återuppståndelsen Dag. Faktum är att alla universum är vikta inuti Hans högra hand. Prisad vare Han; Han är alltför överlägsen behov av någon partner.



Denna allegoriska beskrivningen om Guds storhet borde låta en som reflekterar förstå sin Skapares allsmäktighet och att abslout inget litet eller stort är utan Hans kontroll.

2008-10-12 @ 20:32:27
Postat av: Zakaria

svarar*

2008-10-12 @ 21:31:27
Postat av: Zakaria

Låt oss inte glömma att Global Warming har blivit en hel business sektor för sig själv, hur många jobb beror inte på den?



Påminer mig om TV-spel marknaden, en meningslös illusion, finns där bara för pengar.



Giriga utnyttjar verkligen folkets okunnighet.

2008-10-13 @ 18:01:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0