Glad sommar!

Nu har jag tre veckors semester uppehåll på bloggen!

Trevlig sommar allesammans!


Dåligt med nyheter

Det har varit dåligt med nyheter här på bloggen på sista tiden. Jag saknar det, nu ska jag börja piblicera lite nyheter på nytt. Jag prenimererar ju på naturvårdsverkets nyhetsmail och även klimataktuellt. Så det är faktiskt bara rätt att jag skickar dessa nyheter vidare! Då jag är trött på alla negativa nyheter om klimatet så kommer mestadelen av nyheterna nog vara så kallade "goda nyheter", men även en del "dåliga"  kommer givetvis förekomma.

Jag vill också i inlägget påminna er (mest mig själv) om min lilla miljögrupp, eller vad man ska kalla den för, för oss här i Malmö  "G O G R E E N - Malmö" . Den är för oss som aktivt vill hjälpa till och jaga på folket som styr Malmö att få en hållbar stad, NU! På Leonardo di caprios hemsida för filmen the 11th our har gruppen en sida där syftet var att skrvia ner aktionerna vi gör och har avklarat. Det har legat nere, för jag förstår inte riktigt hur det fungerar måste jag erkänna. Det var faktiskt en kille från Lund som studerade här i Malmö som föreslog att vi skulle göra någonting, men jag lyckades inte svara honom. Så det blev inget, lite synd! Men jag kan berätta lite om hur jag tänkt gruppens framtid:

Vi samlar lite förslag på saker som behövs göras eller kan göras för att förbättra framtiden både nu och på sikt. Vi gör någonslags plan för varje "sak" ( vi kallar det aktion) som vi listat upp. En aktion kan tillexempel vara att få den eller den affären att börja källsortera, få en kontainer för mjukplast på sofielunds vägen, ja ni fattar. Vad som hälst!

Jag kan faktiskt börja redan nu på en liten lista (ni får gärna fylla på den)

Aktioner:
1. Ordna källsortering för kartong på bokvården på stadsbiblioteket - KLART
2.
3.

Okej, en aktion är avklarad. Men hur som hälst, när vi bockar av så här får vi listan att kännas möjlig. Några förslag. Jag kan fylla på den efterhand.

Många bäckar små gott folk!

Kram Mathilde <33


Shock

Nu är det min fjärde och sista vecka här på Malmöstadsbibliotek. På lördag åker jag till Norge och vårt kära lilla paradis Vissevåg. Första dagen jag var här på biblioteket var det en kvinna som visade mig hur jag skulle plasta in böcketr med mera. Hon brukade göra detta i vanliga fall och nu skulle jag sitta vid hennes skrivbord och göra detta när hon var på semester. Jag märkte ganska snabbt hur respektlös hon var mot miljön. Annars var hon hur go som hälst, en riktgit trevlig person som man bara älskar! Men hon hade två soptunnor under skrivbordet som blev fulla ganska sbnabbt. Det första jag gjorde när hon gick och jag tog över på egen hand var att minska soporna till mindre än hälften! Inte ens den ena soptunnan hinner bli full innan de kommer för att tömma dem. Anledningen till detta är att jag lägger alla kartongförpackningar i en särskilld soptunna. En sån där stor man brukar ha på gården, och den är redan halvt full! Sedan lägger jag undan alla plastfickor för att ta hem och ge till folk som behöver dem. Och alla plastboxar som inte dugit för utlån och so tidigare hamnat i soptunnan hamnar nu i en hög som jag tänker lämna till källsortering för hårdplast. Men idag när jag kom till jobbet låg det tre plastboxar och en hel hög med plastfickor i soptunnan. Hon har kommit tillbaka...

Snälla, alla ni som sitter och jobabr emd liknande saker om dagarna. Samla ihop det du kan under ett par veckor och se hur enorma mängder det faktiskt blir. Lägg sedan ihop det med vad hela staden slänger och föreställ er då hela världen. Det går knappast! Men gör det DU kan. Snälla! Det är vår framtid. =(


Kärlek


Cykeläventyr


Jag vill ha en cykel! En mysig fin och härlig cykel som jag ska cykla runt hela jorden med. Fan vad underbart det hade varit. Det ska jag nog bannemej göra. Ska leta i alla malmös cykelaffärer och hitta en begagnad som passar mig perfekt. Den ska avra helt lagom incyklad och jätte skön sadel. Sen återstår bara reandet. Man kan ju ta med den på tåget, sen är det bara och trampa iväg. =)Denna kanske`?
En cykel helt inkläddi garn?
Häftigt värre, kanske dock inte så praktiskt.

Nä, en sån här skulle jag vilja ha. En riktgig kamrat! =P "Cyklen är människans bäste vän"

RSS 2.0