Vegetariskt

Wok med grönkål och kikärtor

4 port

Använd gärna några kvistar av den

röda "grönkålen" för en färgsprakande

anrättning!

1 skivad röd el gul lök, 4-5 kvistar grönkål

2 morötter i skivor eller stavar

4 dl kokta kikärtor eller bönor

½ tsk salt. ½ msk indisk curry

½ msk finhackad färsk ingefära

2 vitlöksklyftor, skivade

1 msk sweet chilisås

1 tsk kinesisk soja, 2 dl vatten

1 msk potatismjöl

skal och saft av ½ apelsin

1-2 dl cashewnötter eller jordnötter

olja med neutral smak till stekning

Skölj grönkålen noga och skiva stjälkarna

tunt. Woka lök, kål och morötter

tillsammans med curry, salt, vitlök och

ingefära några minuter. Tillsätt kikärtor,

vatten, soja och sweet chili och låt allt

puttra under lock några minuter. Rör ut

potatismjölet i apelsinsaften och blanda

ned i woken under omrörning. Låt koka

upp, ta sedan av värmen. Tillsätt finrivet

apelsinskal och smaka av med salt och

sweet chili. Blanda i nötterna strax innan

serveringen. Servera med ris eller quinoa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0