Vegetariskt
Wok med grönkål och kikärtor
4 port
Använd gärna några kvistar av den
röda "grönkålen" för en färgsprakande
anrättning!
1 skivad röd el gul lök, 4-5 kvistar grönkål
2 morötter i skivor eller stavar
4 dl kokta kikärtor eller bönor
½ tsk salt. ½ msk indisk curry
½ msk finhackad färsk ingefära
2 vitlöksklyftor, skivade
1 msk sweet chilisås
1 tsk kinesisk soja, 2 dl vatten
1 msk potatismjöl
skal och saft av ½ apelsin
1-2 dl cashewnötter eller jordnötter
olja med neutral smak till stekning
Skölj grönkålen noga och skiva stjälkarna
tunt. Woka lök, kål och morötter
tillsammans med curry, salt, vitlök och
ingefära några minuter. Tillsätt kikärtor,
vatten, soja och sweet chili och låt allt
puttra under lock några minuter. Rör ut
potatismjölet i apelsinsaften och blanda
ned i woken under omrörning. Låt koka
upp, ta sedan av värmen. Tillsätt finrivet
apelsinskal och smaka av med salt och
sweet chili. Blanda i nötterna strax innan
serveringen. Servera med ris eller quinoa.