Vi ÄR naturen

Vad är naturen? Är den blommorna och gräset på ängen? Eller träden i skogen? Är det insekterna och fjärilarna på sommaren och snöflingorna på vintern? Eller är det kanske vi, människorna? Livet på planeten? Är inte naturen allt som finns på planeten och som hänger ihop i tusentals små eller stora kretslopp? Är det inte vi som ÄR naturen?

Många klagar på varför vi ska bry oss om miljön och varför de ska behöva ändra på sig för naturens skull. Men har de tänk på var sakerna de lever av kommer ifrån? Om de vill vara oberoende av naturen får de stå för de helt och hållet. Allt de gör dagligen kräver resurer från varan gemensama planet. Om de itne vill ändra sig får de helt sluta kräva av naturen att försörja dem. Alla har rätt till att leva och på så vis också ta det som de behöver. Men ingen har rätt att ta allt!

Jag tror människor ofta glömmer att utan naturen, kan vi itne leva. Naturen har inget eget värde och inte vi heller. Vi hör ihop. Utan natur - inget samhälle.  Därför tror jag att vi måste börja värna om miljön! Naturen är inget som vissa människor ska ta hand om. Det är vårt gemensamma ansvar! Det är vårt hem, vårt liv!

453391-143
Fotot är taget av Karin


Kram Mathilde

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0