Träning gör dig svag

Hihi... Men tänk efter, det är ju faktiskt sant!
Mycket bra prat om hur kroppen tacklar påfrestning i form av omständig föda bla.
Samma man som pratar om Proteinmyten i ett tidigare inlägg på bloggen.

Stilla


Världen blev så stor

Hela tillvaron, som innan, under alla år utgjorts av en konstant, och extremt tät och orubblig massa, innehållande allt mellan himmel till jord, har nu på senare år exploderat i en stor "big bang", till att nu visa sig innehålla inte bara allt, men även himmel och jord, och ja, till och med bortom himmel och jord! Det har visat sig att hela begreppen "himmel" och "jord" bara är just det, begrepp! Nu är allting inte längre en orubblig massa. Det är motsatsen. Det är en flyktig omassa, ren energi som förändras i ögonblicket, hela tiden. Även jag är en del av denna förändrande energi. Och om jag bara släpper alla motstridiga krafter som håller mig tillbaka i min illusion om att jag är otillräcklig, om att livet är begränsat, att jag ständigt måste producera, att jag inte räker till utan yttre bevis på det, att jag inte har rätt att ta plats, ja allt som håller mig låst vid mina invana mönster att bete mig och tänka, om jag bara släpper det(!) så kommer jag att förändra universum utifrån kärlek och äkta kreativitet. Så länge jag är fast i rädsla, rädsla att tappa taget, rädsla att förlora kontrollen, rädsla för att dö(!) så kommer den enda förändring som sker genom mig leda mot seperation, frustration och nedgång.
Åh, allt jag vill är att åter låta kreativiteten flyta genom mig. Det är ju bokstavligt talat det som är livet. Innan var det en självklar del av mig, det kreativa. Men jag har tillåtit min egen rädsla för omgivningen, samhällets krav och framtiden tränga in mig i mitt eget ångestfyllda sinne. Till och med min kropp har tagit efter detta beteende vilket lett till smärta i olika former och nedbrytning. Och i och med detta har kreativitetens flöde genom mitt sinne nästan avtagit helt. Innan dök ideer upp, de mest fascinerande bilder, sånger, drömmar, planer och inte minst texter. Nu får detta flöde inte chans att rinna igenom sinnet, då rädslan tar all min uppmärksamhet.
Men till skildnad från ett år sedan, så har jag funnit en gnutta hopp. Och även om jag själv inte lyckas, så är jag mer än det som dör då min kropp dör. Jag är en del av något större. Jag är en del av universums eviga förändrande energier.
Men, jag vill gärna leva ett kreativt liv medan jag besitter de fantastiska möjligheter som en människokropp och en människohjärna erbjuder! Tänk vilken lycka att få vakna upp till människa en tid i universums mysitiska evighet. Det finns så mycket att göra, så mycket att forma och upptäcka. Och det är just det, som gör mig så konfrunderad ikväll. Hur ska jag, lilla jag, som känner mig så obetydlig, så osynlig och otillräcklig, hur ska jag någonsin kunna ta plats bland människor? Hur ska jag?

Djupare rötter

Läste ett fint citat idag: "Stormar ger ekar djupare rötter" / George Herbert

Medvetenhetsövning

Kom över denna videon på youtube och tänkte skicka den vidare genom bloggen då jag tycker att han sprider en jättefin övning för att bli medveten om medvetenheten, den bakomliggande medvetenheten som i grund och botten är vem/vad du är. Och han sprider och delar mycket bra prat om saken också, som gör att man även intellektuellt kan utvecka sin förståelse för saken. En fin och bra hjälp helt enkelt! Som jag tänkte flera kunde bli hjälpta av.


Vill bege mig

Nu är jag sugen på att åka iväg till gården i Norge där jag ska jobba! Men någon vecka till blir det att hålla ut i "storstan", som allafall är aldeles för stor för mig. Idag cyklade jag och Abbey till Hööks och provade klövjeväska som passade henne perfekt! Nu ligger hon slutkörd och vilar. Kanske det blir en liten runda till hundrastgården bara för att hon ska få lite socialt idag med. Får se. Fast Angus måste också ut och röra på sig i dag.
Åh jag önskar jag kunde ge mig av ut i världen just nu, eller kanske imorgon, på en cykel (eller helst en häst såklart, eller kamel, eller både och...) tillsammans med hundarna springande bredvid och bara bege mig och bege mig och bege mig, i all evighet. Använda kroppen till max, för att bara BEGE mig. JA! Det vill jag! Bege mig över hela världen, över alla underlag, barfota, och sova under stjärnhimmel och under pressening i regnväder. Simma i sjöar på varma sommardagar och leva på frukt och grönsaker som jag kommer över när jag beger mig förbi byar och gårdar. Äta vilda bär och frukter. Fiska till hundarna som får äta deras råa kött och ben. Vackert! Hmm...
Det är verkligen sant det man säger att "den som söker han finner", eller säger man så? Något liknande va? Hur som hälst är det sant! Jag upplever det som att när man sänder ut en äkta känsla av vilja mot ett visst mål, så kommer det titt som tätt små grejor som hjälper en på vägen. Och det är sant också att man måste vilja något ända in i själen, för att det ska manifesteras in i verkligheten. Man måste VETA att det kommer hända, och vara 100 % inställd på att det kommer att hända, för att det ska hända. Och om man bara är det så händer det! Det är så häftigt! Undrar när mänskligheten ska hitta formlerna och mätinstrumenten för den naturlagen...

Ge dig själv en chans

Den här mannen delar med sig till dig av sitt allra innersta. Jag är ganska säker på att du får ut något genom att lyssna på denna videon och att den leder dig mot harmoni i ditt liv. Ta dessa 17 minuterna och lyssna på vad han säger och se vad han utstrålar. Om du får någon dömande tanke om honom så behöver du nog fortsätta lyssna på hans övriga videos också, för då behöver du denna hjälpen mer än något kan jag tro. Ge det en chans, och se och upplev hur mycket mer du är än dina tankar i ditt huvud, dina orosmoln, ditt jobb och dina begär. Ge dig själv och världen i dig en chans.

86 year old fruitarian talks about the diet


A raw vegan interview


Så här tror jag

Jag tror på att skolan istället för att ha lektioner med en lärare som står och pratar om ett visst ämne medan elever sitter vid sina bänkar i ett klassrum och förväntas ta in informationen, skulle ha flera vuxna och engagerade människor som vägleder och inspirerar yngre människor genom projekt som utförs tillsammans, och lär sig samspela med varandra i olika sociala sammanhang.
Jag tror på ett samhälle byggt på sociala relationer och samspel, kommunikation och förståelse och ömsesidighet istället för på ekonomi där unga, under kategorin elever lär sig förutbestämda saker för att få bra resultat på prov, för att få höga betyg som ska vägleda högre ansatta människor vem som är mest lämpad för de tjänster som behöver utföras för att deras företag ska gå runt och göra vinst.
Vi behöver tidigt lära oss samspelet och att handla ömsesidigt. Och det lär vi oss inte i skolan idag. Det vi lär oss idag i skolan, den rena kunskapen, ska vi få som bonus genom de projekt vi gör tillsammans för att utveckla en fungerande tillvaro med andra människor, baserat på relationer.
Idag i skolan lär vi oss vad som är rätt och vad som ska eftersträvas, och indirekt lär barnen sig vad som är fel. Jag tror på ett annat typ av lärande, mer alternativ än rätt/fel. Genom att umgås tillsammans med olika typer av människor, lösa saker tillsammans, egagera sig i saker ( tillsammans!) och genom lära sig umgås på ett humant vis med överseende och förståelse gentemot varandra lär vi oss saker som vi inte ens kan kategorisera men använda för att skapa ett hållbart och rättvist samhälle. Det sker automatiskt, detta skapande, genom att vi har tillit till varandra och till livet i stort. Denna tillit tror jag utvecklas genom denna typ av samspel människor emellan. Vi litar på varandra, hjälper varandra tror på varandra. Vi lär oss att vi är en. Vi-och-dom-tanken reduceras och däremed begäret och behovet att blint tillfredställa sitt ego. Vi kan se att genom att ge av oss själva får vi tillbaka. Vi lär oss att det finns plats för alla. Att vi inte måste kämpa med varandra om ett begränsat antal platser i ett begränsat samhälle med begränsade tillgångar (pengar) på vilka man lever.
Så tror jag... Utmaningen här blir att utveckla projekt som leder till stört möjliga utveckling hos individerna som ska samspela i dessa projekt. Här får vi slå våra kloka huvuden ihop. Och detta blir det första projektet!
Vad tror du? Håller du med?

Ama

Jag kom precis över en spännande och urgammal indisk livskunskap kallad Ayurveda. "Enligt Ayurveda kan en stressad matsmältning lämna delvis osmält föda som kallas för ama. Om kroppen inte själv kan frigöra sig från detta slagg regelbundet, kan ama ombildas till toxiner, som i sin tur ligger till grund för många olika symtom och på sikt även sjukdomar."


Här är några frågor som du kan ställa dig för att få reda på om och hur mycket ama du har i ditt system.


Har min tunga en vitaktig hinna när jag vaknar på morgonen? Alltid, ofta, sällan, aldrig?

Hjäspar jag ofta och vill jag gärna vila eller ta en tupplur efter måltiderna?

Känner jag mig trött och trög om dagarna även om jag sovit och ätit bra och lagom?

Är min aptit dålig fast jag känner sug efter snabbmat och sådant som jag vet egentligen inte är nyttigt för mig?

Har jag en generellt låg motivation eller brist på positiv livskraft?

Känner jag mig frånvaranden och med oklara sinnen?

Upplever jag rapningar, att magen vänder sig och gaser, speciellt i samband med måltid?

Jag känner mig tung och trög i kroppen, uppsvälld eller förstoppad?

Upplever jag domningar, svag verk eller generell smärta? Alltid, ofta, ibland, sällan, aldrig?Svarar du ofta "aldrig" eller "sällan" så har du troligt vis inget eller lite ama i kroppen. Att dricka varm vatten med färsk ingefära kan hjälpa till att rensa ut ama. Även yoga får igång systemet att i sin tur få ut sin ama. Har man mycket "ibland" eller "ofta" i sina svar så kan det vara bra att se över sina matvanor och rutiner. Att ha regelbunda rutiner och att utesluta kött i kosten ska vara bra. Har man många alltid så kan man behöva en reningskur.

Här är hemsidan jag läst på ---> http://www.yogashala.se/index.htm

Fruktlycka

Nu har jag inhandlat en stor resväska och börjat packa mina kläder. Jag har också varit på Hööks och köpt nya ridkläder, ridhjälm och lite sådant. Jag är taggad och vill bara iväg. Men måste till läkaren en gång till. Eftersom jag fick remiss. Suck.


En sak som glädjer mig är att jag tagit reda på att man kan prenumerera på lådor med ekologisk frukt där uppe. Gården jag ska jobba på samarbetar med ett sådant företag som är i krokarna. Jag lever mest på frukt nu för tiden även om jag äter lite annat in emellan, mest på grund av magkatarren. Så det har oroat mig lite hur mycket eller lite frukt jag kommer att kunna äta där uppe. När man vet hur bra frukt är för ens system och även börjat erfara det, vill man inte gärna sluta med det och tvingas äta sådant som ligger kvar i tarmen och får en att känna sig svampig och konstant fylld. Frukt bara glider igenom, fuktar och rensar ut hela systemet så att man kan börja ta upp alla näringsämnen och mineraler. Det förser en med levande energi, enzymer och en massa näring. Särskilt om det är ekologiskt! Det får en helt enkelt att känna sig bra och att må bra på alla plan.Perfekt

"Remember Your Perfection"

Tacksamhet

Påminn dig själv då och då om hur tacksam du är!

Påminnelser

Jag förstöker att ha en sak varje dag som jag påminner mig själv om. Det kan vara en tanke som till exempel "sträck på dig", "tänk på att det finns oändligt med utrymme ovanför dig" eller "Känn dina ben" (jag har en tendens till att glömma bort att mina ben är en del av min kropp. Ok, det lät konstigt!). I början, när man börjar att försöka få in de känslor som dessa tankar pekar på i det automatiska rörelsemönstret går det inget vidare, men dag för dag lyckas man komma på det oftare och oftare och långsamt övergå i detta nya rörelsemönster eller känslotillstånd.


Jag har nyligen infört detta i mitt liv. Och jag märker redan små förändringar. Rekommenderar att man inför denna omprogrammering om man är stel, har spänningsverk eller känner stress i allmänhet. Påminnelser kan vara tankar i form av meninger som "andas med magen". Jag har flera sådana menings-påminnelser, det är verkligen effektivt! Men jag föredrar de påminnelser som bara är en känsla i sig, en känsla av helhet, en känsla av stillhet på en viss punkt i kroppen, till exempel. Jag har också vissa påminnesler som utgörs av en mental bild, kanske en färg eller ett mönster som i sin tur skapar en känsla av välbefinnande och verkar helande i kroppen. Men allting sker genom sinnet och medvetenheten. Det är häftigt! Prova!Glädje

Idag, innan jag och Abbey tar en tur i det fina vädret, vill jag skriva ett inlägg om glädje. Jag läste här om dagen i Ekhart Tolles bok Ny jord - ditt inre syfte ett stycke om just glädje, och det kändes så sant, så riktigt det han skrev. Jag ska återge lite av textens innehåll här, i hopp om att någon som snubblar in här upplever samma känsla av sannhet som jag fick då jag läste om det, och kommer ett steg närmare en bättre livskvaliet. När känner man glädje?


Glädje kommer innifrån, inte utifrån. Det är viktigt att inse detta så att man slutar leta efter glädje i det yttre. Man kan inte få glädje ifrån någon annan eller ifrån något man gör, känslan springer ur en inre källa. Men man kan komma i kontakt med denna känsla genom att vara närvarande i det man gör. "Glädje är Varandets dynamiska aspekt" skriver Eckhart Tolle. "När du inriktar din uppmärksamhet på nuet, istället för på det förflutna eller framtiden, ökar din förmåga att finna glädje i det du gör dramatiskt - och i och med det även din livskvalitet... Du måste inte vänta på att något mningsfullt ska komma in i ditt liv för att du äntligen ska kunna glädjas åt det du gör. Det finns mer mening i glädjen än du någonsin kommer att behöva."


"Den frid som uppstår i samband med hängivet handlande förvanlas till en känsla av tt vara levande när du finner glädje i det du gör". Alltså kan vi uppnå en tillvaro av glädje genom att engagera oss i de aktiviteter vi gör dagligen. De flesta har någonting de älskar att göra. Någonting som får oss att känna glädje. Någonting som vi tycker är roligt. Det kanske kan vara saker som t.ex. laga mat, leka med sina barn, träna sin hund, rida, måla eller köra motorcross. Det är inte själva handlingen i sig som bidrar med denna känsla av glädje. Det upplevs genom vårt enegagemang som för oss in i nuet och samställer oss med Varandet. Denna förening med varandet bringar an känsla av glädje.


Det som händer i nuet är att vi förenas med medvetenheten bakom handlandet. Vi är inte längre fångade i "måstet" av att utföra handlanden och sinnets motsträvliga önskan om att slippa undan och istället göra något annat. Vi är ett med det vi gör och sinnets klagan och önskan upptar inte längre vår uppmärksamhet. Beroende på personlighet kan sysslan som får oss att kliva in i nuet och Varandet se olika ut, men själva principen är den samma vad det än rörs sig om. Hängivenhet till ögonblicket. "Det är egentligen inte själva handlingen du utför som du tycker om, utan den djupa känsla av att vara levande som strömmar in i den".


Vi kan få en högre livkvalitet genom att öva oss på att verkligen gå in för allt vi gör i vardagen. Eckhart Tolle rekomenderar att du skriver ner en lista på vardagliga, rutinmässiga aktiviteter som du kanske finner ointressanta, tråkiga, enformiga, irriterande eller påfrestande. (Dock inte saker som du avskyr då dessa, beroende på hur viktiga de är, antingen måste accepteras eller raderas helt från ditt liv. Om någon känns fel - ta bort det från ditt liv.) Exempel på aktiviteter kan vara att resa till och från arbetet, diska, handla mat eller tvätta. När de utför en av aktiviteterna på din lista kan du låta dem bli ett redskap för medveten närvaro. "Vad fullkomligt närvarande i det du gör och känn inom dig den vakna. levande stillheten som finns bakom själva aktiviteten. Du kommer snart att upptäcka att det du gör i ett sådant tillstånd av förhöjd medvetenhet faktiskt blir riktigt njutbart i stället för tråkigt, irriterande och påfrestande. För att vara mer exakt: det du finner njutbart är inte själva den yttre handlingen utan den inre dimensionen av medvetenhet som strömmar in i handlingen. Det här är att finna Varandets glädje i det du gör."


Nästa dimension av glädje, eller en annan form av  kreativ kraft, är enusiasm,  - "Entusiasm innebär att det finns en djup glädje i det du gör i kombination med ett mål eller en vision som du arbetar mot."

City Repair

Ja, videon talar ju för sig själv. Jag har inget att tillägga i dagsläget. Rekomenderar den starkt!


If you´re out there
Hela låten.

 

RSS 2.0