Ett godnatt inlägg

"Då talade hon om för dem att när kroppen får vila, så kan själen ge sig iväg ut på äventyr, som kroppen är för trött att vara med på." - Någon jag glömt

Så godnatt på er, nu ska min själ ut på äventyr.


Juste, idag har jag suttit och redigerat lite bilder i photoshop.
Här är en bild på mitt öga som jag tyckte blev lite tjusug.


Otrolig hundshow

Måste ses! De är sjukt hur mycket hundarna litar på den mannen och hur mycket han litar på dem! Jag säger inget mer, för det måste bara ses!


Tusentals klick

I tisdags skrev jag här på bloggen att "ett klick för skogen" fått ihop 544.598 kr. Vet ni? Nu har de, på fem dagar samlat ihop ytterligare 12 531 kr. På fem dagar! Tusentals människor klickar varje dag. Och nu har de alltså 557 129 kr totalt! Det mina vänner, det är klokt!

 


Bildredigering

Så roligt det är att redigera bilder! Jag menar inte på photoshop nu, det är så invecklat. Nej jag menar på det här simpla programmet som jag fick med min laptop. Det vanliga windows fotogalleri eller vad det nu är det kallas? Man kan klicka på "rätta till" och sen göra lite justeringar. Typ ljusstyrkan och färgerna och lite sådant smått och gått. Inte viste jag att det var så här kul att redigera. Jag har inte gort det på det är sättet innan. Bara i photoshop, lagt in lager och sånt. Men minsta lilla gnutta färgskilldnad och bilden blir som förbytt! Här kommer några foton från Norge i somras som jag precis redigerat.


Orginal till höger - förstorningsbart 


Miljögrupp

Hipp Hurra för min skola! Tänk så mycket vi har klagat på hur dåligt det är med miljötänket på skolan. Det fanns inte ens pappersinsamling där de första åren jag gick där. Efter ett tag fanns det en pappersinsamling på lärarrummet som man fick gå in och lämna sina papper, vilket ingen gjorde. Fast att Karin tappert tjatade på folk som städade sina skåp. Har ingen aning om hur det ser ut nu, är ju aldrig där längre. Men idag såg jag att det hade skickats ut ett mail om att de har startat en grupp för elever att anmäla sig i som är intresserade att ta upp miljöfrågor! Dock kan jag ha saken helt kring bakfoten, kanske är det typ skolmiljön de snackar om, kom jag plötsligt på. Det är bara jag som kopplar ordet miljö direkt till den stora miljön. Men låt oss glädjas och tro att svalövs gymnasium äntligen fått lite mijötänk! =)


Recept

Ska börja lägga upp lite recept här på bloggen igen. Recept som jag hittar lite här och där och som jag vill förslå att mamma och pappa ska skriva in i menyn. För en stund sedan hittade jag en länk på min blogg som alltid har legat där men som jag aldrig brytt mig om. Nu klickade jag på det och kom till en sida med en massa grejs, bland annat recept. Här kommer ett recept på en skaldjursrätt. Inte riktigt vegetariskt men jag äter ju skaldjur trots allt. 

Ingredienser

2 port

150 g scampi (ekologiska) eller kräftstjärtar
1 blodgrape
4 blad av salladskål i strimlor
en näve riven grönsallad
½ tunnskivad rödlök
8 strimlade salladsärter
4 skivade champinjoner
40 g nudlar av vete eller ris
Dressing:
1 tsk riven ingefära
½ finstrimlad röd chilifrukt
1 pressad lime
½ pressad apelsin
1 tsk honung
1 msk rapsolja
1 msk hackad färsk koriander

Så här gör du

Skala grapefrukten med kniv och skär ut helt hinnfria klyftor. Blanda ihop dressingen utom koriandern. Blanda grönsakerna med skaldjuren i en skål. Koka nudlarna enligt förpackningen och häll dem varma över salladen. Häll över dressingen och vänd runt. Lägg upp på två tallrikar och garnera med grapeklyftor och koriander.

Rätten är glutenfri, mjöljfri, lågviktarmat, låglaktosmat och snabb och enkel att göra.


Dikt till snön

Denna dikt är en mot-dikt till Majas "dikt till snön" som hon skrev för några dagar sedan.

---

Tack vare dig blir tillvaron ljus, du dämpar hela stadens buller och brus.
Den annars så mörka och trista stad blir nu till en glittrande vinterparad.
Att gå ut och gå blir ett nöje blott, utan dig är allt bara trist och grått.
Må hända att man kan bli lite blöt i sin sko, men vad gör det när sinnet fått ro?
Du visar oss hur livet kan vara, när allt inte bär på en rosa tiara.
Du påminner oss om vad vi fortfarande är, när vi börjat tro att det är vi som bestämmer här.
Du gör oss gått fast vi jämrar och klagar,
men jag håller allafall på dig, i dessa vinterdagar.

Snö-dikt av Mathilde Agborg

---


Mobilfoton

Kameran i min mobil är väl inte världens bästa precis. Men några motiv har den faktiskt lyckats fånga riktigt bra. Här kommer några av mina favorit foton, tagna av min kära mobil.En glittrande atmosfär

Jag sitter på sängen med datorn framför mig. Angus ligger tätt intill mig på täcket. Ute i kylan dalar glitter ner ifrån skyn. Hur fantastiskt är inte det? Det snöar glitter, rent giller! Har ni sett?Skogen är sin egen

Har ni aldrig sett Ronja Rövardotter era dumma skogshuggare!? Ta till er Birks visdomsord en gång för alla:

Skogen är sin egen...


Varje gång man klickar på ett klick för skogen så skickas man automatiskt till en av dera sponsorers hemsida. Idag hamnade jag på "protect the forest". Även de arbetar med att skydda gammelskogen i detta avlånga land. På hemsidan finns bilder på otroliga skogar. Skog jag aldrig sett förut. Skog som ser magisk ut, mäktig och kraftfull. Hur mäktig och kraftfull den än må vara så finns det dem som ser sig som ännu mäktigare, och med sina kraftfulla maskiner river de der allt magiskt. Utan att ens verka se vad det är de förstör! Jag förstår inte hur det har kunnat gå så här långt i evolutionen att varenser skapade ur detta magiska naturlandskap nu plötslig vänder ryggen mot det och förstör det. Och ser det som sin! All magi är borta! Varför gör man så här? Vilken mutation var det som slog slint i huvudet på människan? Ifall skogen är deras så är den min också. Vem ger dem rätten att ta patent på någonting som en skog!? Pengar, priser, man kan inte värdesätta skogen. Dess värde är så mycket större större än de fjuttiga värden vi har att komma med. Vi förstår inte ens dess värde.

Gå in och titta på dessa bilder jag pratar om, eller ännu bättre - res dit. Det är SVERIGE det handlar om. Man kan bara kliva på en buss och så är man där. Upplev skogen, skapa en relation till den. Med en ralation skulle det inte vara så lätt att hugga ner den. Vem är så dumm att han hugger ner sitt bord, sin säng, sina köksmöbler, ja hela sitt hem bara för att tjäna pengar på virket?Här är en som älskar skogen - ingen kan undå att se kärleken och njutningen i denna bild.Dessa bilder är från min 19-års dag som jag önskade få fira i skogen. Det är ingen urskog precis men även den unga skogen är vacker. Vi var utanför Perstorp, i den fantastiska bokskog som växer där. I närheten av där mamma växte upp, den lyckosten.Det är Maja som tog alla foton.I skogen frodas kärleken. Här är pappa och mamma.


Majs & Tilla

Tycker det behövs lite mer bilder här. Älskar att kolla på bloggar fulla med bilder!
Älskar dig Majs!


Hundar och pulka

Bilderna är tagna i bokskogen för någon vecka sedan då Abbey, Angus och jag var där tillsammans med Komp och Giis. Abbey var en mästare på att dra och drog som ni kan se även mig en liten bit, för första gången. Hon har dragit Maja innan. Men hon behöver en del lock och plock för att förstå att hon kan komma framåt genom att dra. Först står hon bara och hoppar på stället och skäller. Men när hon väl är igång så går det undan. Dock så har jag inte skaffat en ordentlig ragsele till henne än så jag knopade ihop ett eget av Ivos gamla träns. Det satt bra på henne. Angus är rutinerad när det gäller att dra. Han brukar dra mig på cykel. Han har även dragit punka innan. Nu hade jag en ryggsäck med vikter på några kilo för att det skulle bli lite tyngd i. Han ser så stolt ut när han får dra. Men tyvärr blev det inga foton på honom. En annan gång. Nu har det ju kommit en massa snö!


Ett besök i djungeln

Kolla här vad jag hittade på ett klick för skogens hemsida! Det är en tjej som har skrivit om när hon besökte djungeln i Borneo. Kolla inlägget någonstans här under med filmklippet på de små orangutangerna, också ifrån Borneo. En dag ska jag dit, och jag ska på något sätt hjälpa till där, på något sätt...

Läs hennes text här.
Jag sparar den här för att läsa senare.


Ny skog - nya klick

Nu är insamlingen påbörjad till att bevara nästa skog på "ett klick för skogen". Hittils är 544.598 kr insamlade. Det är inte bestämt än vilken skog pengarna ska köpa upp, men de letar hela tiden efter hotade gammelskogar i nöd. Tipsa dem om du vet någon lämplig.

Du kan alltid smsa "kotte" till 72550 och bidra med 20 spänn. Och så klart göra gratisklick på hemsidan som jag hoppas du har som startsida vilket jag själv inte har för tillfället. Skäms! Ska genast rätta till detta...

Klicka på!


Rihanna - ett liv ovan molnen

Tittade på Skavlan idag med mamma och pappa. Jag gillar hans val av gäster, blandningen. Idag kom Robert Gustavsson, två kvinnliga skådelspelare och komiker en Svensk och en Norsk, varför minns jag aldrig namn? Det kom en annan kvinna som hade jobbat med näringsliv. Det kom två hundar. Och så kom Rihanna. Skojig blandning det.

Jag vet inte om jag är konstig här, men för det första så skiljer jag på den världen jag lever i och den världen som jag bara ser genom TV rutan, då menar jag andra länder, och särskilt USA. Jag kan verkligen inte koppla ihop de två världarna. Det är som helt enkelt olika dimensioner för mig. Först kommer Robert Gustavsson in och samtalet är liksom ett samtal. Det är naturligt, självklart och vardagligt. Sen kommer Rihanna in. Ja jag vet inte vad jag ska säga. Bara man tittar på henne kopplas den vardagliga världen bort och man far in i någon sagovärld där allt är av gummi, till och med människors ansikten, och kroppar. Ögonvitorna lyser vitt och likaså tänderna. De sköna lite sarkastiska samtalen förvandlas till en fridfröjd trudelutt där man svarar utan att tänka (för det sitter i ryggmärgen), vad man anser passa utifrån situationen, hela tiden med ett lättsamt leende på de glänsande gummiläpparna.

Jag gillar många av Rihannas låtar. Men vad ska man få lov att offra för musiken? Jag menar det livet hon lever går ju inte att leva i längden. Man måste kunna förändra de sättet som artister lever. Man måste ju! Hon berättade att hennes hem är i LA men för det mesta bor hon på flygplanet. På flygplanet och hotellrummet. Kommer folk att någonsin inse hur tvunget det är med en ändring här? Vem börjar? Artisterna? Politikerna? Du? Jag?

Kan vi göra någonting. Vägra gå på konserter? Jag gillar inte att tvivla, men jag kan inte lura mig själv här. Inte många skulle strejka till att gå på konsert. Eller, har jag fel? Är det ens en lösning? Hur, var och när börjar denna förändring. För den måste ju ske. Ett sådant liv är inte hållbart. Tänk då så många tusentals sådana liv det finns! Och det är inte bara flygplanen, hela livsstilen, konsumtionen, det går inte.Jag (vänster), i min period som gummimänniska,      
lilla Maja till höger inte lika mycket gummi.


Okej man ser mig inte här men man ser nästan stilen - 
Konsumtionsmänniska, eller vad säger ni? 
Fram med fördommarna bara!


Doglogg

Doglogg = Min andra blogg som jag använder till att uppdatera hussar och mattar om vad som händer under promenaderna jag går med deras hundar. Bloggen uppdateras efter varje promenad. Här är den om någon hundintresserad människa slinker förbi här. Själv letar jag alltid efter fina hundbloggar.

Om jag inte sagt det här förut så har jag gått och blivit professionell dogwalker på senare dar. Har fram till studenten endast ett par vovvar jag gar ut med några dagar i veckan. Sen blir det rastning på heltid som gäller.

www.dogwalking.se
Det är detta (ovanstående) företag jag är "ansluten" till.


Fluffmonster - nu är båda två trimmade (Abbey till vänster, Angus till höger)


Just love this

Jag hittar inga ord för det här det är bara helt fantastiskt att se de här varelserna, deras ögon, deras blickar och rörelser och man kan nästan till och med se deras tankar. Åtminstone ser man att de tänker. De är som små dagisbarn som undersöker världen. Och i sådant behov av närkontakt och kärlek. Tänk att få umgås med dem, och ta hand om dem i verkliga livet borta i Borneo.

Den här filmen är bara för underbar, var tvungen att ladda upp den här så att jag kan titta på den varje dag.Anledningen till att jag laddar upp en massa apfilmer just nu är att jag håller på att plugga på ordningen primater. Ska ha prov på fredag. Så nu söker jag land och rike (hemsida och sajt) efter bra apinformation. Skatter som den här gör mödan värd (kan man säga så?).


Pleace


Ännu mer hälsoknep

Sparar ännu en gång lite hälsoknep här på bloggen för att minnas till senare tillfälle. Denna gånger gäller det mat!

Texten är hämtad från msn:s hemsida om livsstil

Skaldjursboosta ditt immunförsvar
De zink-berikade skaldjuren är inte bara goda, de är också otroligt nyttiga med sin låga fetthalt och sitt höga proteininnehåll. Dessutom har de ett rikligt innehåll av zink, vilket sägs kunna hämma acne samt stärka immunförsvaret.

Fantastisk hy med kronärtskocka
Inte nog med att denna baljväxt är fullproppad e,d fibrer, den är också antioxidantrik och verkar utrensande på vår kropp. Riktigt god att koka och äta med lite salt och en klick smör.

Ung hy med jordgubbar

Rynkkrämer, släng er i väggen! Nu är det istället jordgubbar som gäller. Detta C-vitaminberikade bär stimulerar kollagenproduktionen i vår kropp och reducerar skador som uppstår av fria radikaler, molekylerna som orsakar vår huds åldrande.

Superbra med superfrukt

Det brazilianska superbäret acaia är proppfyllt med omega-3 syror och antioxidanter. Toppen för immunförsvaret och din kropp i förkylnings- och sjuktider!

Reducera inflammationer med lax
Denna feta fisk sägs ha en otrolig effekt för din hy då den hämmar inflammationer effektivare än nästan någon annan mat. Sägs också kunna reducera rynkor och uppsvälldhet.

Vitare ögonvitor med kål

Nu slipper du släpa hem en årsförbrukning av Clear Eyes nästa gång du besöker Staterna. Istället räcker det med att du tar en sväng förbi den lokala grönsakshandlaren och köper upp dig på lite kål. Kål innehåller lutein, ett ämne som får våra ögonvitor att verka ljusare och vitare.

Motverka torrt hår med quinoa
Detta nyttiga lilla gryn är fullproppat med b-vitamin och hjälper både din hy och ditt hår på traven. Strålande hy och glänsande hår är två av effekterna det sägs ha.


Native American


Hälsoknep

Läser precis på hotmails hemsida om kändisars många olika hälsotips. Kände för att skriva ner dem för att minnas dem till senare tillfällen. Särskilt detta var ju roligt "Hon har alltid ett hopprep i väskan för att sedan hoppa ett par gånger varje dag. Hoppa hopprep ökar hjärtslagen och ger bättre kondition". Det vill jag ta efter!

Jag skriver inte ner vem som gör vad för jag tror inte jag bryr mig.

"dricker ofantliga mängder mineralvatten och tvättar alltid ansiktet med kallt vatten" (Föredrar nog kranvatten dock men visst!)

"bygger upp proteinet i hårbotten genom att massera in vita bönor i sitt blonda svall" (Intressant! Har det verkligen en inverkan?)

"får sin lyster i håret genom att tvätta det i öl ett par gånger i månaden." (Jösses!)

"gillar powernaps ett par gånger om dagen. Med lugn musik i öronen och fötterna mot väggen får hon i gång blodcirkulationen och blir piggare." (När tusan har hon tid med det?)

"fräschar upp sin glåmiga vinterhud med hjälp av gurka. Hon gröper ur innehållet av en halv gurka och applicerar det över huden i cirka tio minuter. Därefter tvättar hon bort masken med en blöt varm handduk"

"promenerar och utövar vardagsmotion i stället för att ta bilen." 

"använder sig av ett riktigt husmorsknep för att bli av med irriterande celluliter. Hon skrubbar huden med kaffesump som har god effekt mot groparna."

"är väldigt noga med att sköta om sitt svall på rätt sätt. Hon låter håret självtorka, men har hon bråttom stylar hon det endast med kall luft."

"får bort mörka ringar under ögonen genom att doppa bomull i iskall mjölk. Därefter applicerar hon tussarna på ögonlocken och låter dem verka ett par minuter."

"brukar göra hårinpackningar med råa ägg."

"väljer endast vegetarisk mat till middag och avslöjar att det är hemligheten bakom hennes ungdomliga hy."

"Hon är noga med att alltid använda UV-skydd utomhus. Dessutom dricker hon mycket vatten, äter smalmat och älskar långa promenader."

"Hon är noga med att alltid använda UV-skydd utomhus. Dessutom dricker hon mycket vatten, äter smalmat och älskar långa promenader."

"har ett annorlunda knep när hon vardagsmotionerar. Hon står lutad mot väggen samtidigt som hon håller in magmusklerna i tio sekunder och sedan andas ut. Det sägs öka adrenalinet i kroppen och ge mer energi."

Ja det var alla!


RSS 2.0