Vegetariskt

Pumpapaj med ingefära

Det finns massor av varianter på

pumpa med olika smak och konsistens.

De vanligaste brukar smaka lite som en

blandning av morot och potatis, och

vinner på en lite syrlig smaksättning.


1 sats valfri pajdeg för matpaj

1 gul lök, grovhackad

400 g skalad urkärnad pumpa i 2 cmtärningar

½ msk curry

1 msk finhackad färsk ingefära

½ msk äppelcidervinäger

½ tsk salt

½ dl vatten

äggstanning: 3 ägg+4 dl mjölk+en gnutta

salt

Tryck ut pajdegen i en form och picka

botten med en gaffel. Förgrädda 10

minuter i 175 grader. Bryn lök och

pumpatärningar några minuter i lite olja.

Tillsätt curry och ingefära mot slutet av

stekningen. Tillsätt salt, vinäger och lite

vatten och låt puttra under lock några

minuter tills grönsakerna mjuknat och

vätskan nästan är borta. Fördela

fyllningen i pajskalet och häll över

äggstanningen. Grädda i 200 grader 25-

30 minuter tills ägget stannat och pajen

börjar få färg. Servera med grönsallad

och bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0