Vegetariskt
Pumpapaj med ingefära
Det finns massor av varianter på
pumpa med olika smak och konsistens.
De vanligaste brukar smaka lite som en
blandning av morot och potatis, och
vinner på en lite syrlig smaksättning.
1 sats valfri pajdeg för matpaj
1 gul lök, grovhackad
400 g skalad urkärnad pumpa i 2 cmtärningar
½ msk curry
1 msk finhackad färsk ingefära
½ msk äppelcidervinäger
½ tsk salt
½ dl vatten
äggstanning: 3 ägg+4 dl mjölk+en gnutta
salt
Tryck ut pajdegen i en form och picka
botten med en gaffel. Förgrädda 10
minuter i 175 grader. Bryn lök och
pumpatärningar några minuter i lite olja.
Tillsätt curry och ingefära mot slutet av
stekningen. Tillsätt salt, vinäger och lite
vatten och låt puttra under lock några
minuter tills grönsakerna mjuknat och
vätskan nästan är borta. Fördela
fyllningen i pajskalet och häll över
äggstanningen. Grädda i 200 grader 25-
30 minuter tills ägget stannat och pajen
börjar få färg. Servera med grönsallad
och bröd.