Hästspel

Nu har Maja gjort det igen. Ibland lyckas hon verkligen. Hon kommer dragandes med den ena förkylningen efter den andra. Nu är jag också sjuk. Det en förkylnings som tyckts ha specialiserat sig på halsen. Det började i helgen och de första dagarna satt det bara i halsen som var torr och hes och kliade väldans. Nu rinner även näsan och huvudet verker och ja, det är mer som en vanlig fökylning men med en nypa extra halsbesvär i. Maja är frisk nu. Hon kunde knappt prata när hon var sjuk så jag får väl vara glad för att jag slapp det. Har bara tappat rösten en gång i mitt liv, när jag var typ 7 år. Stackars pappa har fått en rejäl dos av förkylningen. Han hostade så att han kräktes igår. Men gamla gubbar kan ju fara rätt illa även i minsta förkylning ;)

Jag har pluggat lite djursjukvård idag men för det mesta så anser jag mig lite för sjuk för att plugga. Det är mycket skönare för en sjuk själ att ligga och spela hästkunskapsspel på Svenska ridsportsförbundets hemsida. Där finns en hel drös spel på bla hästens delar, tecken, muskler, skelett, matsmältningssystem och så finns det frågesporter om olika hästämnen och så finns det min stora favorit - memory! Nu får jag plocka fram de gamla kunskaperna jag pregade in i skallen som en liten 10 årig stalltjej när jag kunde namnet på minsta centimetern av hästen och alla frågor som kunde tänkas ställas om sjukdomar, tävlingsregler och hovvård. Och jag blev faktiskt nr 17 på Highscoren över hästens muskler. På den svåra delen! Tänk det du! 17:de bästa på listan över alla små 10-åriga toppnördar i hästsporten i sverige.

Hästspelen

Gud vad larvig jag är. Jag kände verkligen hur tävlingsinstinkten tog över och jag spelade samma spel om och om igen för att slå mitt eget resultat. Jag är inte tillräckligt snabb i fingret, kanske går det snabbare en mus istället för den lilla plattan? Nej nu får jag sluta...

Jag är så himla glad för att jag ska få börja ta dressyrlektioner för en privattränare på Komps häst. Jag har längtat efter att få börja träna igen, regelbundet. Det var till och med en billig tränare, 200 kr i timmen! Och hon bor på gården precis intill. De är ett par med ett stall fullt av tyska dressyrhingstar, tydligen. Men jag har aldrig sett en häst där. De kanske är för fina för att gå ut? Hur som hälst, detta gör mig jätte glad. Att få börja utvecklas inom dressyren som är den underbaraste konst/dans som finns.


Hästen i klippet är Blue Hors matiné från danmark, ett helt otroligt sto och en helt fantastisk uppvisning med Andreas Helgstrand i sadlen. Det mest sedda klippet av alla ridsportsklipp på youtube.

Jag har också kommit igång med träningen med Abbey. Vi var på första kurstillfället i måndags och fick träna massor av grundläggande lydnadsövningar. Det blev mest kontakt. och sittövningar. I 1½ timme i sträck höll vi på med endast övningar, sen var det teori efter det. Abbey sov som en sten när vi kommit hem igen. Jag var helt slut också. Är inte bästa sysselsättnignen när man är sjuk, att sitta sent på kvällen på en gräsmatta och ha teori om hundens inlärning. Men jag kunde bara inte missa. Och Abbey var super duktig, när hon väl kunde koppla bort de andra hundarna och inte pipa hysteriskt för att få leka med dem.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0