Guerilla garden, for you!

Tvärs över gatan, i en tom liten föredetta "trädrabatt" står nu växter och lyser med sin grönska. Idag har Kaki och jag guerilla-odlat. Efter att ha blandat i två stora säckar med jord/kogödsel placerades två små buskar (som jag inte minns vad de hette), ett par olika myntor, murreva och några andra plantor ut och även en massa blomma för dagen frön har tryckts ner, snart ska det blomma fint på Ystadsgatan!

Rätt var det var stod mamma i fönstret och tog foton. De blev ju ingen vidare skärpa efter en så kraftig inzoomning men jag pillar upp dom här ändå!



Killarna i affären precis intill blev mycket glada av att få en butiksrabatt och hjälpte till att bära och kom med en massa frågor. En av dem kom även och kollade på vår heting till gård och blev meget imponerad.





Sen kom grönskan. Flera människor stannade och beundrade skapelsen som höll på att växa fram.



Kolla bara vad grönt och fint det blir. Hela kvällen satt vi sedan och  klippte och klistrade för att fixa en skylt och till slut fick vi till det. Nu pryder den rabatten med sin rubrik "Guerilla garden, for you" i hopp om att man ska låta växterna få fortsätta leva och sprida glädje. Men vi får se, det gör alla fall oss lyckliga medan det får stå kvar. Och redan surrar tankarna på vidare bitar att förse med grönska. Nästa projekt blir hundrastgården där rosenbönor och andra rejäla slingerväxter ska få slingra in sig i staketet och förvandla det till en grön mur. Vilket även minskar onödig stress hos de stackars hundarna. Och så fick jag syn på en ännu större "före detta trädrabatt" runt hörnet där vi kanske kan sätta potatis eller något annat spännande? Sedan när skörden vill upp kan man ju alltid sätta ut det i en stor låda brevid jordplätten med en skylt "varsågod och ta möllevångsodlad potatis" eller något?

Nu ska jag försöka sova.
Natti natti

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0