Frisören som slängde flaskorna på tippen

"Kerstin är frisör. Under många år lade hon permanenter, färgade hår och gjorde slingor. Så en dag ringde Kerstins syster från Italien. Hon hade beställt tid men när hon satte sig i stolen vägrade frisören färga hennes hår efterson hon var gravid. Vad vet du om detta? undrade hon.
 - Inget, men min nyfekikenhet var väckt, säger Kerstin.
Under många århade hon tyckt att hårkemikalierna inte känts rätt. Som att hon inte kunde gå direkt från jobbet och besöka sin astmasjuke far. Eller när kunder fick allvarliga allergiska chocker. Dessutom tyngde vetskapen om att kemikalierna syntes i kundernas blod- och urinprov.
Plötsligt gick det bara inte. Hon klarade inte av att först hälla kemikalier på kundens kropp och sedan se resterna rinna ner i avloppet och ut till hennes älskade Helge å. Hon plockade ner alla flaskor från hyllorna och åkte till tippen.
 - Och det kändes så skönt!"

Ett citat ur boken Livsviktigt - grön väg till hälsa, genom naturskyddsföreningen.
Den ser ut så här.



Kerstin Strömberg lär ut sin kemikaliefria "åstanåmodell" till andra frisörer som också tröttnat på hårindustrins ständig nya produkter.
 - Det finns väldigt många som vill tjäna pengar på ditt hår, säger hon i boken. Och hon berättar om en upplevelse som gav henne en rejäl tankeställare om hur mycket våra kroppar bunkrar. En gång var hon på akupunktur och dagen efter började det rinna permanentvätska ur henens näsa, trots att det var år sedna hon slutat med kemikalierna" Nu använder hon inte ens schampoo, utan tillverkar en brygd av nässlor som hon sköljer håret med. "... hon tror på en framtid för den naturliga skönheten  när vi tröttnat på målade masker och silikon."

Jag instämmer....

Kommentarer
Postat av: karin

Och jag med!

2009-01-23 @ 20:51:01
URL: http://karinsss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0