Malmö


Det rör sig om mycket pengar. Men Malmö stad vill satsa på att göra sin stad grönare. "18 miljoner begärs till klimatarbetet nästa" heter en artikel som publicesrades i dag (1 april, 2008) i tidningen Skånskan och som skrevs av Lars Johansson. 
    Tre projekt vill de satsapå tills nästa år. Det är inte säkert att de får pengarna men det är i alla fall ett sätt att visa att vi tar vårt ansvar på allvar och det är det tänkandet vi vill ha, säger Jamal El-Haj som är miljönämdens ordförande. Malmö har stora möjligheter till att bli föregångsstad när det gäller hållbar utveckling. 
    Det första och största projektet som planeras är ett visningscentrum för hållbar utveckling. Projekt nummer två är en stor klimatkampanj omfattande utåtriktade aktiviteter. Sammarbete pågår med Köpenhamn, Lund och Region Skåne. Det tredje och sista projektet är att all Malmö stads personal ska få möjlighet att gå en utbildning i klimat- och energifrågor samt hållbar utveckling. Malmö Stad vill även bygga en mätstation för luftföroreningar vid Amiralsgatan, intill konserthuset tillägger Lars Johansson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0