Latmasken

Jag citerar det råd som Bo gav mig och Maja igår kväll,  "lägg ett salladsblad i trosan så kanske latmasken kryper ut".

Och det är nästan bud på att göra det, för denna dagen har varit extremt lat. Jag har i stort sett bara suttit framför datorn och gjort nada. Bara meningslösheter.

Jag är sugen på att köpa kläder, det var längesen och nu är det snart vår. Jag var inne på gina tricots hemsida bara för att kolla vilka kläder det finns nu för tiden men fick jenast dåligt samvete. Det är hysteriskt hur mycket kläder som produceras. Och hur mycket kläder som köps av uttråkade människor utan verklighetsperspektiv. Det är tragiskt.

Följande text är hemtad från myrornas hemsida:

"Varför ska vi spara på resurser?

Att köpa återanvänt ger en besparing av våra resurser, resurser som vatten, energi och metaller. Dessutom undviker vi spridning av kemikalier till vår miljö. Exempelvis förbrukar tillverkning av en ny T-shirt 350 liter vatten och 2,5 dl kemikalier.

Myrornas insamling av 40 miljoner gåvor ger årligen stora besparingar som beskrivs nedan:

  •  
    • Myrornas insamling av 9 000 ton textil motsvarar en besparing av 9 000 ton bekämpningsmedel och 9 000 ton kemikalier (1 kg bekämpningsmedel krävs för att odla 1 kg bomull och 1 kg kemikalier krävs för att bereda ett kilo textil från fibrer).

      Det kan jämföras med dryga 1 696 ton (2006) försålda mängd växtskyddsmedel, vilket är samlingsnamnet för de bekämpningsmedel som sålts till det svenska jordbruket under ett år.

    • Myrornas insamling av 9 000 ton textil ger en årlig vattenbesparing på 93,15 miljarder liter vatten.

      Det är jämförbart med tre dagars vattenkonsumtion för de 1,3 miljarder människor på jorden som varje dag lever utan tillgång till rent vatten. Det är stora volymer vatten med tanke på att Myrornas insamling av textil enbart motsvarar 2,9 % av Sveriges årliga import av textil.

    • Myrornas insamling av ca 40 miljoner artiklar sparar samhället en energikonsumtion som motsvarar mer än Sveriges totala vindkraftsproduktion per år. "




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0