Vegetariskt

Pastasås med savoykål

4 port


Savoykål har en mild smak och mjäll

konsistens som passar i lite lyxigare mat


1 grovhackad gul lök eller ½ strimlad

purjo

½ huvud savoykål

2 dl vatten

2 dl grädde eller créme fraiche

salt

1 msk sweet chili-sås eller ½ dl vitt vin +

lite vitpeppar

1 pressad vitlöksklyfta

smör eller olja till stekning

Plocka bort de yttersta bladen av kålen

och skölj dem noga - de inre lagren sitter

så tätt att de brukar kunna användas

direkt. Strimla kålen ganska fint. Mjuka

löken i lite smör eller olja några minuter

utan att den får färg. Tillsätt vatten, ½

tsk salt och den strimlade savoykålen och

låt puttra under lock ca 5 minuter tills

kålen är mjuk. Rör då och då.

Tillsätt grädde och vin eller sweet chili

samt pressad vitlök och späd ev. med mer

vatten. låt allt puttra några minuter och

smaka av med salt och vitpeppar. Servera

med en god pasta och grönsallad.

Variation: Öka vattenmängden med 5 dl,

tillsätt 1 grönsaksbuljongtärning och lite

mer vin/sweet chili och servera som

soppa istället.


Kommentarer
Postat av: Mathilde

Jag lägger till att jag åt detta i måndags och det vaer RIKTIGT gott! Prova!

2008-11-06 @ 18:25:11
URL: http://globalthought.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0