Vegetariskt

Palsternacksmos

4 port

En fantastiskt god variant på rotmos

som passar såväl till vardag som fest

8-10 potatisar

2-3 medelstora palsternackor

vatten

salt och peppar

En rejäl klick smör eller några msk

rapsolja

3 dl mjölk eller 1 dl grädde

ev. en pressad vitlöksklyfta

Skala potatis och palsternacka och skär i

ca 3cm bitar. >>>

>>> Koka under lock i lättsaltat vatten

som nätt och jämnt täcker ca 10 min tills

allt är mjukt. Häll av det mesta av

kokvattnet i en tillbringare. Tillsätt smör

och mjölk eller grädde. Mosa med

potatisstamp eller elvisp, gör inget om

det finns några större bitar kvar. Späd

med kokspadet till lagom konsistens,

pressa ev i en vitlöksklyfta och smaka av

med salt och peppar. Servera till tex

strömmingsflundror, korv eller biffar.

Variation: Använd jordärtskockor i stället

för palsternacka för ett riktigt lyxigt mos.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0