Vegetariskt

Varm pastasallad med

ugnsbakade rotfrukter


4 port

ca 400 g skalad kålrot

2-3 morötter

lite salt och olja till ugnsbakningen

1-2 salladslökar inkl blasten

1 pressad vitlöksklyfta

2 tomater i cm-kuber

½ knippe finhackad bladpersilja inkl.

stjälkar

1 msk äppelcidervinäger

3 msk kallpressad olivolja eller rapsolja

400 g pastaskruvar, gärna fullkorn

4-5 soltorkade tomater, fint strimlade

2 dl kokta svart bönor

salt och färskmalen svartpeppar

tillbehör: ett gott bröd, oliver

Skär de skalade rotfrukterna i

ganska stora bitar (ungefär som en

tändsticksask). Blanda med salt och olja i

en ugnsfast form och baka i 225 grader

tills de mjuknat och fått färg, ca 25-30

minuter. Skär löken i tunna skivor.

Blanda i salladsskålen med vinäger, olja,

vitlök, persilja, bönor och soltorkade

tomater. Koka pastan enligt anvisningar

på paketet. När rotfrukterna är färdiga,

vänd ner dem i bönblandningen

tillsammans med tomaterna och blanda

till sist i den avrunna pastan. Smaka av

med salt och mal över svartpeppar.

Garnera med dina favoritoliver.

Tips: salladen är även god kall, men

kräver kanske lite extra dressing då.

Variation: Bönorna kan bytas ut mot

annat protein efter smak, tex strimlor av

grillad kyckling. Andra rotfrukter, tex.

palsternacka och selleri är också smarrigt

att ugnsbaka!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0