Second hand

"Återanvänd gamla plagg och belasta miljön minimalt"


Jag har tänkt på det här med kläder. Det är ju en svaghet många har och vi vet att det kan leda till ett slags beroende. Men det kan även bli överdrivet på andra hållet. Jag menar, även jag tycker om att pyssla med kläder och kominera det ena med det andra. Jag kan stå framför spegeln och byta käder hela morgonen innan jag blir nöjd (lite överdrivet, men nästan sant) jag tycker det är roligt allafall. Men eftersom jag vet att jorden inte klarar  påfrestningen som kommer av all denna konsumtion av kläder så kan jag inte låta mig själv gå till en klädesbutik och shoppa loss. Vi måste leva inom jordens ramar, det vet jag. Men vi måste ju ha kläder. Och jag vet att jag är överdriven när jag inte ens kan gå till en affär utan att se allt material framför mig som hänger på hyllorna.

Därför har jag kommit på den optimala ideén med second hand (ja detta kom jag ju på helt själv). Nej men, att handla sina kläder på second hand och på så vis återvinna gamla kläder som någon annan har tröttnat på behövs ju till och med.  Ändå har jag aldrig varit i en second hand mutik, mer än myrorna, i hela mitt liv. Men jag vet, eftersom jag känner folk som älskar att handla på second hand, att det finns massvis med kläder, nästan oanvända, och att man kan hitta jätte fina grejor som andra kanske bara tröttnat på. Kanske några rika shoppingberoende tjejer som bara dumpat sina kläder där när inte fått plats med mer i sina garderober.

image103
En härlig second hand butik i stockholm

Och här kan man på samma gång få utlopp för sin kreativitet om man nu vill det. Jag har nämligen jätte länge haft lust att sy mina egna kläder. Ni känner säkert igen det när man ligger i sengen på kvällen och har släckt lamporna och alla de där bilderna på drömplaggen ploppar upp i huvudet. Jag har faktiskt inte känt det på länge men innan plågade det mig varje kväll. Jag ville bara ta fram pennan och blocket och rita av dem fort innan de försvann. Men det gjorde jag ju så klart aldrig, hoppades på att jag skulle kunna plocka fram bilen i huvudet nästa dag. Men hur som hälst om man nu har tur kanske man hittar något tjusigt plagg i någon sekond hand butik som man kan ändra om lite till sin egna stil. Hade varit jätte roligt att ha som hobby istöllet för att drälla rundor i affärerna. Och tänk så sjukt mycket billigare. Man kanska till och med anmäler sig på någon sykurs och där kanske man dessutom hittar andra med samma hobby. Det är ju inte så ofta men brukar börja diskutera med andra kunder i affärerna.

image104

Självklart vill man kanske att linnen och andra mer privata kläder ska vara nya när man köper dem. Det är ju rätt förståeligt. De tänker jag i fortsättningen köpa i material jag vet kommer från bra ställen och är tillverkade på ett bra sätt. Resten, eller åtminstone det mesta, av garderoben kommer jag nog köpa på second hand.


Kram Mathilde <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0